Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA INTERNAL

Universiteit Gent verklaart 400 online proeven ongeldig na fraude, eerlijke studenten misnoegd: “Ze kunnen toch alleen de valsspelers straffen?”

De Universiteit Gent verklaart een reeks online proeven waarop fraude is gepleegd ongeldig. Het gaat om testen van vier vakken in het eerste jaar van de opleiding burgerlijk ingenieur. Studenten wisselden onderling stiekem antwoorden uit via meerdere kanalen, waaronder een Google Document en Messenger. Dat alle proeven ongeldig verklaard worden, is een doorn in het oog van studenten die het spel eerlijk hebben gespeeld.

 1. Brandweer vangt hangbuikzwijn in leegstaand pand
  Gent

  Brandweer vangt hangbuik­zwijn in leegstaand pand

  De brandweer heeft maandagnamiddag een hangbuikzwijn gevangen in een leegstand pand op de Langerbruggekaai in Gent. Omstaanders zagen hoe de interventie lange tijd aansleepte. Ze gingen ervan uit dat het dier zich niet gemakkelijk liet strikken, maar dat klopt volgens woordvoerder Alisa Coessens niet. “Het heeft even geduurd om het juiste team ter plaatse krijgen”, legt ze uit. “Maar rond 17.00 uur kwamen onze mensen aan en na een tiental minuten was het dier gevangen.” Wat er nu met het zwijn moet gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Het dier -dat ongeveer 175 kilo weegt- werd achteraf overgebracht naar de faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke.
 1. Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent
  Gent

  Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent

  COVID-19 neemt opnieuw de overhand. In het UZ Gent zijn alweer twee cohorte-afdelingen geopend, en liggen ook meer dan tien coronapatiënten op de afdeling Intensieve Zorg. Het is alle hens aan dek in het ziekenhuis. De dokters en verpleegkundigen vechten niet meer tegen een compleet onbekende vijand, zoals in maart, maar dat maakt het werk er niet makkelijker en zeker niet lichter op. Fotograaf Wannes Nimmegeers brengt de situatie in het UZ in beeld, en toont hoe zwaar het is, voor de patiënten, maar ook voor het personeel. Daarvoor doen we het. Daarvoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement