De wagen in de Druifstraat brandde volledig uit
Volledig scherm
De wagen in de Druifstraat brandde volledig uit © DVEG

Uitgebrande wagen in Brugse Poort blijkt na onderzoek aangestoken

GentIn de Druifstraat brandde in de nacht van maandag op dinsdag een wagen volledig uit. Door de brand moesten de bewoners van het aanpalende huis geëvacueerd worden. Alle vensters aan de straatkant barstten door de hitte. Volgens het onderzoek van de branddeskundige is de brand aangestoken.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”