Willy en Marie-Paule voor hun Belleman Pub.
Volledig scherm
Willy en Marie-Paule voor hun Belleman Pub. © Jeffrey Dujardin

Uitbaters De Belleman Pub vieren hun afscheid: “Met pensioen, maar nog lang niet afgeschreven”

Twee iconen uit de Gentse horecawereld hebben zondag hun afscheid gevierd, maar hun zaak blijft gelukkig bestaan. Willy Roelandt (65) en Marie-Paule Pauwels (64) van De Belleman gaan met pensioen. Hun café zat zondag stampvol, en er was zelfs een Nederlands orkestje afgezakt om hun afscheid te vieren. Anthony De Waele, de zoon van Gerda Bosschem van Den Turk even verderop, neemt de zaak over en behoudt ze zoals ze is. Den Belleman heropent met de Gentse Feesten.

 1. Guy Seeuws (VDK Gent) voorstander om competitie voort te zetten: “Met stoppen los je niets op. Je schuift alleen problemen vooruit”

  Guy Seeuws (VDK Gent) voorstan­der om competitie voort te zetten: “Met stoppen los je niets op. Je schuift alleen problemen vooruit”

  De competitie bij de vrouwen in de Liga A wordt opnieuw uitgesteld. Voor sommige volleybalteams is dat een logische beslissing. Omdat het organisatorisch en financieel onhaalbaar blijkt te zijn. Vier ploegen - onder wie ook VDK Gent - zijn overtuigd dat het wel kan. Maar dan moeten de strenge protocollen - al goedgekeurd door de ministeries - strikt toegepast worden en dat is niet voor elke Ligaploeg realiseerbaar.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond