Freddy bij de poort van camping 't Stropke.
Volledig scherm
Freddy bij de poort van camping 't Stropke. © Nimmegeers

Uitbater wil niet dat camping ’t Stropke verdwijnt: “Wat is het geluk van mensen nog waard voor de stad?”

Verblijfscamping ’t Stropke ligt verscholen achter de Blaarmeersen. Op 2 hectare verblijven er 60 mensen. Maar in februari 2023 moet de camping weg, omdat de stad er een groenzone wil maken. “Sommige mensen hier hebben niks anders om naartoe te gaan”, zegt uitbater Freddy Dhondt. “Wij doen hier sociaal werk, de mensen hier vormen een hechte gemeenschap. Waarom moeten wij weg?”

7 reacties

 • hans scheire

  1 jaar geleden
  Te gek voor woorden... Alle goede 'dingen' verdwijnen tegenwoordig...
 • Ludo Van Leemput

  1 jaar geleden
  De bouwpromotoren die overal in gemeente, provincie, stad en dergelijke besturen zitten geïnfiltreerd zwaaien de plak. Alles zijn ze aan't volbouwen. Er moeten bossen bijkomen, maar niet ten koste van de voor hen interessante kavels. Dus dat zijn de stukken grond die ze aanprijzen op hun beslissings vergaderingen. Om zand in de ogen te strooien van de mensen. "kijk eens wat bossen we hebben gecreëerd". Meer groen? dat is om mee te lachen hoor.
 • Luc Ver Eecke

  1 jaar geleden
  Ja , zo is de maatschappij nu eenmaal en ze zullen wel NEN uitleg hebben die er weer geen is . Dus gaan ze hun goesting doen en zelf hier en daar lobbyen om hun eigen zakken te kunnen vullen !!!
 • johan Covedo

  1 jaar geleden
  Tja Freddy, laat het los, heeft allemaal geen zin. Stadsbestuur is zo corrupt als hel.
 • stijn de munck

  1 jaar geleden
  Politiekers zijn wereldvreemd geworden, kunnen ze niet gewoon die groene zone er rond leggen en het probleem is opgelost. Als die schepenen maar hun zin krijgen en dat is de laatste jaren al zo. Wanneer zullen de mensen wakker worden en beginnen betogen tegen deze praktijken?
 1. De bizarste automaten in Gent: van een praline-automaat tot een cadeautjesmachine
  PREMIUM
  Gent

  De bizarste automaten in Gent: van een praline-automaat tot een cadeautjes­ma­chi­ne

  Toegegeven: Gent is Japan niet. Het is niet zo dat je hier automaten hebt waar je levende puppy’s, ijsjes of paraplu’s kan uithalen, maar het is ook niet zo dat je enkel saaie frisdrankautomaten tegenkomt in Gent. Verspreid over de stad en haar deelgemeenten kom je toch enkele bijzondere exemplaren tegen als je goed uitkijkt. Onze fotograaf ging rond in Gent om de leukste op beeld vast te leggen.
 2. 1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschreven, 33.363 weer geannuleerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd
  Gent

  1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschre­ven, 33.363 weer geannu­leerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd

  Over de Lage Emissie Zone zal de discussie in Gent nooit stoppen, maar soms zijn er wel objectieve feiten waar niks tegenin te brengen is. De cijfers bijvoorbeeld, die Johan Deckmyn (VB) opvroeg bij bevoegd schepen Tine Heyse (Groen). Daaruit blijkt dat voor liefst 6.870.000 euro aan boetes is uitgeschreven, waarvan nog maar 2.560.000 euro effectief in de stadskas belandde.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"