Freddy bij de poort van camping 't Stropke.
Volledig scherm
Freddy bij de poort van camping 't Stropke. © Nimmegeers

Uitbater wil niet dat camping ’t Stropke verdwijnt: “Wat is het geluk van mensen nog waard voor de stad?”

Verblijfscamping ’t Stropke ligt verscholen achter de Blaarmeersen. Op 2 hectare verblijven er 60 mensen. Maar in februari 2023 moet de camping weg, omdat de stad er een groenzone wil maken. “Sommige mensen hier hebben niks anders om naartoe te gaan”, zegt uitbater Freddy Dhondt. “Wij doen hier sociaal werk, de mensen hier vormen een hechte gemeenschap. Waarom moeten wij weg?”

7 reacties

 • hans scheire

  2 jaar geleden
  Te gek voor woorden... Alle goede 'dingen' verdwijnen tegenwoordig...
 • Ludo Van Leemput

  2 jaar geleden
  De bouwpromotoren die overal in gemeente, provincie, stad en dergelijke besturen zitten geïnfiltreerd zwaaien de plak. Alles zijn ze aan't volbouwen. Er moeten bossen bijkomen, maar niet ten koste van de voor hen interessante kavels. Dus dat zijn de stukken grond die ze aanprijzen op hun beslissings vergaderingen. Om zand in de ogen te strooien van de mensen. "kijk eens wat bossen we hebben gecreëerd". Meer groen? dat is om mee te lachen hoor.
 • Luc Ver Eecke

  2 jaar geleden
  Ja , zo is de maatschappij nu eenmaal en ze zullen wel NEN uitleg hebben die er weer geen is . Dus gaan ze hun goesting doen en zelf hier en daar lobbyen om hun eigen zakken te kunnen vullen !!!
 • Johan verhaegen

  2 jaar geleden
  Tja Freddy, laat het los, heeft allemaal geen zin. Stadsbestuur is zo corrupt als hel.
 • stijn de munck

  2 jaar geleden
  Politiekers zijn wereldvreemd geworden, kunnen ze niet gewoon die groene zone er rond leggen en het probleem is opgelost. Als die schepenen maar hun zin krijgen en dat is de laatste jaren al zo. Wanneer zullen de mensen wakker worden en beginnen betogen tegen deze praktijken?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Jan Van Huffel (Caruur Gent): “Vanaf de eerste speeldag zal het een spannende competitie worden”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Jan Van Huffel (Caruur Gent): “Vanaf de eerste speeldag zal het een spannende competitie worden”

  In de EuroMillions League staan we voor de ongetwijfeld boeiendste competitie van de laatste jaren. Omdat de Red Dragons en vooral de Young Red Dragons niet zo lang geleden aan het EK en het WK deelnamen, werd de competitie in de hoogste reeks bij de mannen naar dit weekend opgeschoven. Zowat alle ploegen - ze zijn met acht - laten weten dat zij zo hoog mogelijk willen eindigen en minstens een Europees ticket willen bemachtigen.
 1. Bende riskeert tot 4 jaar cel voor verkoop van tientallen kilo's cannabis: "Bij huiszoekingen werden onder meer 7 paar Louboutins aangetroffen”
  Brugge/Gent

  Bende riskeert tot 4 jaar cel voor verkoop van tientallen kilo's cannabis: "Bij huiszoekin­gen werden onder meer 7 paar Louboutins aangetrof­fen”

  Een 23-jarige Gentenaar riskeert 4 jaar cel voor de verkoop van tientallen kilo’s cannabis in Brugge. Met z’n handeltje zou D.D. volgens het parket liefst 419.000 euro omzet gedraaid hebben. Tijdens een huiszoeking bij de man werden vorig jaar tal van luxegoederen aangetroffen, waaronder zeven paar Louboutins en een dure Rolex.