Freddy bij de poort van camping 't Stropke.
Volledig scherm
Freddy bij de poort van camping 't Stropke. © Nimmegeers

Uitbater wil niet dat camping ’t Stropke verdwijnt: “Wat is het geluk van mensen nog waard voor de stad?”

Verblijfscamping ’t Stropke ligt verscholen achter de Blaarmeersen. Op 2 hectare verblijven er 60 mensen. Maar in februari 2023 moet de camping weg, omdat de stad er een groenzone wil maken. “Sommige mensen hier hebben niks anders om naartoe te gaan”, zegt uitbater Freddy Dhondt. “Wij doen hier sociaal werk, de mensen hier vormen een hechte gemeenschap. Waarom moeten wij weg?”

7 reacties

 • hans scheire

  3 jaar geleden
  Te gek voor woorden... Alle goede 'dingen' verdwijnen tegenwoordig...
 • Ludo Van Leemput

  3 jaar geleden
  De bouwpromotoren die overal in gemeente, provincie, stad en dergelijke besturen zitten geïnfiltreerd zwaaien de plak. Alles zijn ze aan't volbouwen. Er moeten bossen bijkomen, maar niet ten koste van de voor hen interessante kavels. Dus dat zijn de stukken grond die ze aanprijzen op hun beslissings vergaderingen. Om zand in de ogen te strooien van de mensen. "kijk eens wat bossen we hebben gecreëerd". Meer groen? dat is om mee te lachen hoor.
 • Luc Ver Eecke

  3 jaar geleden
  Ja , zo is de maatschappij nu eenmaal en ze zullen wel NEN uitleg hebben die er weer geen is . Dus gaan ze hun goesting doen en zelf hier en daar lobbyen om hun eigen zakken te kunnen vullen !!!
 • Johan verhaegen

  3 jaar geleden
  Tja Freddy, laat het los, heeft allemaal geen zin. Stadsbestuur is zo corrupt als hel.
 • Stijn De Munck

  3 jaar geleden
  Politiekers zijn wereldvreemd geworden, kunnen ze niet gewoon die groene zone er rond leggen en het probleem is opgelost. Als die schepenen maar hun zin krijgen en dat is de laatste jaren al zo. Wanneer zullen de mensen wakker worden en beginnen betogen tegen deze praktijken?