Archiefbeeld: studenten in het Corneel Heymans-auditorium, tijdens het openingscollege van dit jaar. Met mondmasker, omdat de afstand toen niet gegarandeerd kon worden.
Volledig scherm
Archiefbeeld: studenten in het Corneel Heymans-auditorium, tijdens het openingscollege van dit jaar. Met mondmasker, omdat de afstand toen niet gegarandeerd kon worden. © BELGA

UGent voert opnieuw de mondmaskerplicht in: “Zo kunnen we hopelijk strengere maatregelen voorkomen”

GENTVanaf maandag 25 oktober moeten studenten aan de Universiteit Gent opnieuw een mondmasker dragen, ook in lokalen waar de luchtkwaliteit hoog genoeg ligt of de afstand van 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Dat blijkt uit een interne mail van de UGent. 

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.