Rector Rik Van de Walle aan de kop van de stoet in de vernieuwde Boekentoren.
Volledig scherm
Rector Rik Van de Walle aan de kop van de stoet in de vernieuwde Boekentoren. © Sofie Van Waeyenberghe

UGent trapt academiejaar weer af met toga’s in de straten, studente Sara vervangt pas geopereerde vicerector

GentDe UGent trapt het academiejaar altijd statig af, met een stoet door de straten van de Gentse binnenstad. Uitzonderlijk ging die stoet dit jaar van start in de net vernieuwde boekentoren. Eindbestemming is de Aula in de Voldersstraat, waar de rector een toespraak houdt.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Vzw Konekt meet stationsontwerpers een handicap aan. “En probeer het nu maar zelf...”
  PREMIUM
  Gent

  Vzw Konekt meet stations­ont­wer­pers een handicap aan. “En probeer het nu maar zelf...”

  Konekt vzw, een organisatie die pleit voor een inclusieve wereld, heeft acht ‘stationsontwerpers’ van de NMBS zélf laten voelen hoe het is om als andersvalide de trein te nemen in het Sint-Pietersstation. Quasi onmogelijk, zo bleek al snel. Want wie blind, slechtziend, doof of minder mobiel is, mist de helft van de informatie. “Stations en treinen toegankelijk maken is echt een prioriteit", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. “Tegen 2025 moeten 150 grote stations volledig aangepast zijn.”