De student-ingenieurs stelden maandag hun eerste testwagen voor. Die is nog niet zelfrijdend. Volgend jaar willen ze met een zelfrijdend model gaan racen.
Volledig scherm
PREMIUM
De student-ingenieurs stelden maandag hun eerste testwagen voor. Die is nog niet zelfrijdend. Volgend jaar willen ze met een zelfrijdend model gaan racen. © BELGA

UGent snelste universiteit van Europa? Student-ingenieurs bouwen Tesla van de toekomst

GentEen team van tachtig studenten wil UGent binnenloodsen op het podium van de internationale racecompetitie Formula Student. Met hun eigen ontwerp van een zelfrijdende wagen neemt UGent Racing vanaf volgend jaar deel aan de prestigieuze wedstrijd. Aan ambitie alvast geen gebrek. “Binnen vijf jaar de Europese top drie, dat is het plan.”

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Bertrand Flamang van Gent Jazz neemt Belfort Stadscafé over: “Eerst over-the-top kerst-pop-up, dan verbouwen”
  PREMIUM
  Gent

  Bertrand Flamang van Gent Jazz neemt Belfort Stadscafé over: “Eerst over-the-top kerst-pop-up, dan verbouwen”

  Er is nieuw leven in de horecazaak onder de Stadshal. Daar bleef het na het stoppen van de lockdown in mei stil. Tijdens het lichtfestival was er wel een hamburgerbar voor de deur, en dat blijkt de voorbode voor meer. “Eerst wordt de schaapstal een kerststal, daarna gaan we verbouwen", zegt Bertrand Flamang van Gent Jazz. “In het voorjaar openen we echt.”