“Moet ik ontgoocheling uiten? Angst? Kwaadheid? Bezorgdheid? Verdriet?” richt Rik Van de Walle (inzet) zich tot de studenten via Twitter.
Volledig scherm
“Moet ik ontgoocheling uiten? Angst? Kwaadheid? Bezorgdheid? Verdriet?” richt Rik Van de Walle (inzet) zich tot de studenten via Twitter. © Photonews/Wannes Nimmegeers

UGent-rector Van de Walle smeekt studenten na drukke nacht in Overpoort: “Hou het veiliger”

Welke corona? In de Gentse Overpoortstraat was het gisterenavond nog net niet drummen. Maar coronaproof was de situatie in geen geval. Dronken studenten lieten hun mondmaskers achterwege en omhelsden elkaar. UGent-rector Rik Van de Walle zag het feestgedruis met lede ogen aan. “Hou het alsjeblieft veel veiliger”, smeekte hij op Twitter.

  1. Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonderwijs geen ondersteuning voor extra kosten?”
    Gent

    Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonder­wijs geen ondersteu­ning voor extra kosten?”

    Code oranje doet ook zijn intrede in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). “Ook wij gaan bijsturen, vooral qua klasgrootte en lesaanpak”, zegt Paul Voet, directeur van GO! Kunstacademie Gent aan de Poel, die zich verder hardop afvraagt waarom het DKO geen coronatoelages krijgt. Ondertussen boert de kunstacademie goed met een minieme stijging van 3% meer leerlingen, “al resulteert dit niet onmiddellijk in meer beschikbare lesuren voor volgend schooljaar”, zegt Voet.