Jan Jambon geeft een college op de UGent.
Volledig scherm
Jan Jambon geeft een college op de UGent. © Photo News

UGent moet fiks besparen (zelfs op ramen wassen): ook onrust bij andere universiteiten

Bijna 20 miljoen euro. Zoveel zal de UGent jaarlijks moeten besparen. Het is de eerste Vlaamse universiteit die bekendmaakt hoe zwaar de tol zal wegen na de aangekondigde bezuiniging van de Vlaamse regering. Ook bij andere universiteiten heerst er onrust.

3 reacties

 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  Voor de volhouders van het idee dat "IEDEREEN" 1.500€ "krijgt", je krijgt maar pensioen volgens het afgedragen bedrag door de jaren heen met een minimum van 1.500€. Niet gewerkt een jaar is geen bijdragen en geen pensioen, laat het duidelijk zijn !
 • censor

  2 jaar geleden
  Strenger op de bissers.....kosten de gemeenschap bommen geld....
 • Ludo Scheepmans

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan de heren is inleveren.
 1. Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorteplaats van het textiel”
  Gent

  Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorte­plaats van het textiel”

  In Parijs, Milaan, Londen en New York organiseren ze al jaren modeweken, maar in Gent werd dit weekend een Belgian Fashion Week georganiseerd. Ontwerpers uit de hele wereld konden er hun collectie voorstellen aan een modebewust publiek. Opvallend: Oekraïense en Russische modellen defileerden er zij aan zij. Of hoe mode een politiek statement kan zijn.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.