Het eerste weerstation kreeg een plaats in de schooltuin van het Heilig Graf Instituut in Turnhout.
Volledig scherm
Het eerste weerstation kreeg een plaats in de schooltuin van het Heilig Graf Instituut in Turnhout. © BELGAONTHESPOT

UGent lanceert oproep naar scholen voor grootschalig weeronderzoek

De Universiteit Gent heeft maandag Vlinder gelanceerd, een burgerwetenschapsproject in de geest van onder meer AIRbezen en Curieuzeneuzen. Tegen eind dit jaar willen de onderzoekers een netwerk tot stand brengen van 50 identieke weerstations die werken op zonne-energie en waarvan de meteorologische sensoren via Internet of Things (IoT) technologie automatisch metingen doorsturen. 

0 reacties

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Probeerabonnementen De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Probeer­abon­ne­men­ten De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd

  De probeerabonnementen die De Lijn gratis aanbiedt aan eerstejaarsstudenten secundair zitten in Oost-Vlaanderen in een sterk dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Vooruit opvroeg bij de minister voor Mobiliteit. “Als we willen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen, dan moeten we jongeren al van jonge leeftijd leren de bus of tram te nemen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor.