Zo'n tweehonderd mensen brengen de nacht door op het Sint-Pietersplein om aandacht te vragen voor de daklozenproblematiek.
Volledig scherm
Zo'n tweehonderd mensen brengen de nacht door op het Sint-Pietersplein om aandacht te vragen voor de daklozenproblematiek. © Didier Verbaere

Tweehonderd mensen slapen vannacht op Gentse Sint-Pietersplein om aandacht te vragen voor daklozenproblematiek

Op het Sint-Pietersplein in Gent brengen zo’n tweehonderd mensen vrijdag de nacht door om aandacht te vragen voor de daklozenproblematiek en om geld in te zamelen voor De Warmste Week en de vzw Enchanté.

3 reacties

 • Viviane Devos

  1 jaar geleden
  super initiatief zeker nog doen en bravo aan de mensen die buiten geslapen hebben
 • Wim Van Driessche

  1 jaar geleden
  Als ze nu alle 200 eens ene in huis pakken is het probleem opgelost. Maar een nachtje buiten slapen en met uw gezicht in de media komen geeft blijkbaar een veel warmer gevoel.
 • Marc Sierens

  1 jaar geleden
  Hoe zot zijn die,als er al op straat leven in Gent zijn het echte Belgen de invoer leeglopers hebben huizen en andere via het OCMW,daar zou beter wat aan gedaan worden eens denken aan eigen volk
 1. Junior-Eurosongwinnares Jill (25) waagt haar kans in The Voice Van Vlaanderen: “Je moet voor je passie blijven gaan”

  Junior-Eurosong­win­na­res Jill (25) waagt haar kans in The Voice Van Vlaanderen: “Je moet voor je passie blijven gaan”

  Gent boven in de aankomende aflevering van The Voice Van Vlaanderen: maar liefst 4 kandidaten uit de streek staan met angst en beven voor de vierkoppige jury. Onder hen ook Jill Van Vooren, die niet voor het eerst aan een talentenjacht meedoet. Je kent haar sowieso nog uit haar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival, waar ze ons land vertegenwoordigde in 2010.
 2. Gas
  Gent

  Gas

  Het Gentse stadsbestuur heeft groen licht gegeven voor de uitbreiding van de gascentrale van Luminus in Wondelgem. ‘Groen licht’ mag u in deze letterlijk nemen aangezien we met Tine Heyse een groene milieuschepen hebben. Dat zo’n gascentrale heel wat CO2 uitstoot, daar maalt de schepen niet om. Groene Tine, die de LEZ invoerde en wil uitbreiden, beweert dat de CO2 van uw oude auto lager wordt uitgestoten dan die van een gascentrale en dus schadelijker is voor de bewoners van het centrum. Bewoners van Wondelgem - en naargelang de richting van de wind ook heel de Gentse buitenrand - mogen voor haar part wel zachtjesaan stikken. Heyse zegt dat we op hernieuwbare energie moeten inzetten. Meer nog, volgens het Klimaatplan moet Gent tegen 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Hoe dat te rijmen valt met de uitbreiding van een vervuilende gascentrale is me niet duidelijk. Mocht onze minister van Defensie op die manier inzetten op nieuwe militaire evoluties, dan zouden onze soldaten binnenkort weer met knotsen en kruisbogen worden uitgerust. We mogen in Gent nog van geluk spreken dat er geen steenkool in de grond zit of Tine stond al klaar met een helm en een gaslamp. Hernieuwbare energie, mevrouw de schepen, kan in onze contreien uit wind gewonnen worden. Met molens. Als u die gascentrale laat afbreken, creëert u plaats voor hernieuwbare energie. Nu al, niet in een verre onzekere toekomst. Eens temeer voert u beleid vanuit een principe - dat de kerncentrales zo snel mogelijk moeten worden uitgeschakeld - en niet vanuit gezond verstand. U maakt mobiliteit onbetaalbaar en legt boetes op aan kleine vervuilers terwijl u zelf grote vervuilers binnenhaalt. Als u net zoals uw notoire partijgenoot vindt dat ik uw partij in mijn column bash, speel dan niet meer met de Gentenaars hun voeten.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val