Beelden tonen hoe twee leerlingen een leerkracht te lijf gaan.
Volledig scherm
Beelden tonen hoe twee leerlingen een leerkracht te lijf gaan. © rv

Twee leerlingen gaan leraar te lijf op Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem: “Terwijl we deze week net werken rond ‘respect voor de leerkracht’”

GentOp Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem zijn twee leerlingen donderdag een leerkracht te lijf gegaan. Op beelden is te zien hoe de man een schop en drie vuistslagen te verwerken kreeg. “Jammer dat dit gebeurt, zeker in weken die draaien rond het thema ‘respect voor de leerkracht’”, reageert de school.

 1. Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”
  Gent

  Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”

  Strop the Music. Voor de naam alleen al zijn de podcasts van Wim Verbeke (44) de vermelding waard. De muziekleraar en pianist uit Oostakker brengt binnenkort zijn derde reeks uit, waarin hij per aflevering een Gentse zanger of muzikant aan het woord laat. “Soms gaat het ook over generaties, en zo komt je al snel aan 100 jaar Gentse muziekgeschiedenis", zegt hij.
 2. Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgenoten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”
  PREMIUM
  Gent

  Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgeno­ten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”

  Hij zou hen helpen om een lening te verkrijgen, maar achter de rug van tientallen Bulgaarse slachtoffers pleegde de 37-jarige S.S. fraude met hun persoonlijke gegevens. Hij startte op hun naam stiekem ondernemingen om aan de hand van valse facturen BTW teruggaven te innen. In totaal zou hij zo’n 500.000 euro verdiend hebben. Tot een tafelkleedje hem de das om deed...
 1. Een expeditie waar àlle kinderen meegaan: Ouders lanceren zelf spel voor leerlingen met en zonder handicap
  GENT

  Een expeditie waar àlle kinderen meegaan: Ouders lanceren zelf spel voor leerlingen met en zonder handicap

  “Niet alle pinguïns zijn dezelfde, deze kan bijvoorbeeld niet zo goed praten, zien jullie het”? Begeleidster Anke Boey legt ‘Expeditie Inclusief’ uit aan de 6- en 7-jarige leerlingen van het eerste leerjaar in VBS De Krekel. Ze ontwikkelde het spel zelf, toen haar zoontje met een visuele beperking tijdens de coronaperiode nog veel minder opties had dan kinderen zonder zijn probleem.