Brecht De Rycke in zijn hotelkamer in Palermo.
Volledig scherm
Brecht De Rycke in zijn hotelkamer in Palermo. © HLN

Twee Gentenaars eindelijk thuis na maand in Italiaanse hotelkamer, ééntje blijft achter

Twee van de drie Gentenaren die nagenoeg een maand opgesloten zaten op een hotelkamer in het Italiaanse Palermo, zijn naar huis teruggekeerd. De coronatest die ze donderdag lieten afnemen, bleek negatief. Alleen Brecht De Rycke (27, foto) wacht nog op zijn resultaat.

 1. Bakkerij Dewulf in Sint-Amandsberg stopt na 53 jaar: “We zijn altijd heel innovatief geweest”
  PREMIUM
  Gent

  Bakkerij Dewulf in Sint-Amandsberg stopt na 53 jaar: “We zijn altijd heel innovatief geweest”

  Dewulf onstond 53 jaar geleden als een klein bakkerijtje, maar is intussen een gevestigde waarde in Gent. Dertig jaar geleden nam Mark Dewulf (52) de bakkerij over van zijn vader Hugo, samen met zijn vrouw Annick Verneert (47). Het duo was niet bang om vernieuwend uit de hoek te komen. Als een van eersten plaatsten ze broodautomaten en hun drive-in is nog uniek. Annick werd echter ziek deze zomer, dus besloot het koppel om de bakkerij over te laten zodat ze nog zoveel mogelijk kunnen genieten van hun tijd samen.
 2. 190 geneeskundestudenten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”
  PREMIUM
  Gent

  190 geneeskun­de­stu­den­ten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”

  Na een oproep van het Gentse UZ hebben zich liefst 190 studenten geneeskunde gemeld om vrijwillig bij te springen op de corona-afdelingen van het ziekenhuis. Daar is het nu extra druk. Ook 40 UZ-medewerkers zijn kandidaat om bij te springen. Ze krijgen allemaal een opleiding. “Nee, voordien had ik nog geen praktijkervaring opgedaan”, zegt studente Andrea Dehaene (22)