Lokaal is één van de twaalf Gents zaken die genomineerd werden voor een Belgian Vegan Award.
Volledig scherm
Lokaal is één van de twaalf Gents zaken die genomineerd werden voor een Belgian Vegan Award. © Kos

Twaalf Gentse eettenten genomineerd voor Belgian Vegan Awards

De veganismevereniging BE Vegan reikt voor de vijfde keer de Belgian Vegan Awards uit. Twaalf restaurants uit Gent strijden deze keer mee voor de titel van beste plek om te ontbijten, te lunchen, te dineren of beste fast food.

  1. Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.
    PREMIUM
    Gent

    Kurt Burgelman viert 50ste verjaardag met gratis concert. “Prijs mij gelukkig dat ik van mijn muziek kan leven.” Terugblik op hoe het allemaal begon.

    Kurt Burgelman is en blijft nog steeds de enige met een ‘Gents-talige’ nummer 1-hit op zijn naam. Loetsebollekezoetse is Gents erfgoed geworden, BiezeBaaze blijft onlosmakelijk aan Kurt verbonden. Sinds die monsterhit in 2003 - die zelfs de toenmalige Idool-favorieten van nummer 1 weghield - heeft de zanger honderden nummers geschreven, voor zichzelf, maar ook voor anderen. Van nummers voor Mega Mindy tot zelfs Eurosong, Burgelman deed het allemaal. Zondag nodigt hij zijn fans uit voor een concert in Baracita, deels in ’t Gents, en deels met zijn jaren ’80-muziek.