Ravage in Turkije is enorm.
Volledig scherm
Ravage in Turkije is enorm. © AP

Turkse ondernemersfamilie uit Gent zamelt geld in na verwoestende aardbevingen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”

GentMeer dan 20.000 gewonden en 5.100 doden. Dat is de slachtofferbalans na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook in Gent, waar heel wat Turken wonen, is het verdriet groot. Maar stil zitten doen ze niet. Enkele uren na het vreselijke nieuws stonden er al vrachtwagens vol hulpgoederen klaar. De Turkse ondernemersfamilie Kahya zamelt intussen ook geld in. “Dat deden we twee jaar geleden ook, toen er in Izmir een aardbeving plaatsvond. We haalden toen 25.000 euro op. Dat bedrag moeten we overstijgen.”

  1. De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent
    PREMIUM

    De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent

    Het is weer bijna Pasen. Dat betekent paaseieren rapen, maar het is ook het ideale moment om te brunchen met de hele familie. Kijk jij al uit naar koffiekoeken, vers geperst fruitsap en chocolade eitjes? Wij zochten voor jou zeven plekjes uit in de regio Gent waar je het paasfeest op gepaste wijze kan vieren. Van Geuzenhof in Wetteren tot Franzgustav in Gent: hier smul je van een heerlijke brunch zonder zelf te moeten koken.
    Gent