Het UZ heeft nu al meer coronapatiënten dan op de piek van de eerste golf
Volledig scherm
Het UZ heeft nu al meer coronapatiënten dan op de piek van de eerste golf © Wannes Nimmegeers

Triest record: UZ Gent had nooit eerder zoveel coronapatiënten

GentLiefst 84 coronapatiënten zijn er momenteel opgenomen in het Gentse UZ. Dat is 8 meer dan het maximum aantal patiënten van in de eerste golf. Ook in de andere Gentse ziekenhuizen stijgt het aantal opgenomen patiënten schrikwekkend.

 1. 16 jaar na datum voert Stad Gent ‘fietspadplan’ van Wondelgemnaar Danny (58) uit: “Eindelijk kunnen de kinderen veilig naar school”
  PREMIUM

  16 jaar na datum voert Stad Gent ‘fietspad­plan’ van Wondelgem­naar Danny (58) uit: “Eindelijk kunnen de kinderen veilig naar school”

  Goed nieuws voor de 660 leerlingen van vrije basisschool Mariavreugde in Wondelgem. Tegen 2022 hoopt de Stad Gent een gloednieuw fietspad naast de tramlijn tussen Gent en Evergem te openen. Een plan dat Wondelgemnaar Danny Onderdonck (58) al in 2004 op tafel legde. “Misschien hebben ze mijn idee ergens tussen een stapel oud papier gevonden?”, vraagt hij zich al lachend af.
 2. Zo ziet het vernieuwde STAM eruit: “Luchtfoto van Gent scherper dan ooit en meer aandacht voor vrouwen”
  PREMIUM
  Gent

  Zo ziet het vernieuwde STAM eruit: “Luchtfoto van Gent scherper dan ooit en meer aandacht voor vrouwen”

  Het stadsmuseum STAM vierde in stilte zijn tiende verjaardag. In de sluitingsperiode is het populaire museum helemaal omgebouwd. De geschiedenis van Gent is niet herschreven, maar wordt wel helemaal anders gebracht, met meer interactie, met meer aandacht voor minderheden en vrouwen, en met leuke objecten. Van een speelgoedsoldaatje uit de middeleeuwen tot een stuk van het E17-brokkelviaduct, vanaf maandag is het allemaal te zien - op afspraak - in het STAM 2.0.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen