Het vooralarm van het medisch interventieplan werd gisteren afgekondigd in het Sint-Pietersstation
Volledig scherm
Het vooralarm van het medisch interventieplan werd gisteren afgekondigd in het Sint-Pietersstation © Pieter Jan Dhollander

Treinreizigers hebben toch geen apenpokkenvirus, maar andere aandoening: meisjes mochten ziekenhuis verlaten

GentDe drie minderjarige meisjes die gisteren van een trein werden gehaald in het Sint-Pietersstation, zijn dan toch niet met het apenpokkenvirus besmet. Dat zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ze mochten het ziekenhuis kort na de middag al verlaten.

 1. Sociale organisaties roepen Gentenaars op burgemeester te mailen: “Wat gaat u doen voor de 1.873 dak- en thuislozen?”
  Gent

  Sociale organisa­ties roepen Gentenaars op burgemees­ter te mailen: “Wat gaat u doen voor de 1.873 dak- en thuislozen?”

  De Gentse sociale organisaties zijn boos. Gent telt bijna 2.000 dak- en thuislozen, waaronder 401 kinderen. De stad Gent doet naar hun aanvoelen te weinig. “Ja, er zijn initiatieven, waarvoor dank, maar het is duidelijk niet genoeg", klinkt het. Omdat er naar hun zin te weinig reactie kwam op een vorige actie, roepen ze nu de Gentenaars op massaal te mailen naar de burgemeester, met de vraag: “Wat gaat u eraan doen?”
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.