Drie van de twintig Albatrossen hebben nieuwe wielen nodig.
Volledig scherm
Drie van de twintig Albatrossen hebben nieuwe wielen nodig. © Foto PN

Trams van drie miljoen euro blijven op stal omdat wisselstukken fout geleverd werden: “Krankzinnig, zelfs dit eenvoudige proces hebben ze niet onder controle”

De Lijn zet in Gent weer oude trams in, omdat de moderne Albatrostrams op onderdelen wachten. Drie Albatrossen, kost prijs 3,25 miljoen euro per stuk, hebben vervangingswielen nodig. Die onderdelen zijn besteld, maar slechts gedeeltelijk geleverd.

12 reacties

 • francois de keyser

  1 jaar geleden
  Watteeuw ergert zich groen. Heeft hij geen directe lijn met de lijn als verantwoordelijk voor mobiliteit. Indien er problemen zijn bij de lijn kan hij die dan niet persoonlijk oplossen? Indien er al in augustus problemen geconstateerd zijn bij een tram werden de andere dan gecontroleerd op dit zelfde euvel en werden er desbetreffende maatregelen getroffen om komende problemen op te lossen?
 • Chris Ysebaert

  1 jaar geleden
  Typisch een overheidsbedrijf dat moet samenwerken met een privé bedrijf. Betaal de facturen op tijd en de vervangingsstukken zullen ook op tijd geleverd worden.
 • Ludo Hermans

  1 jaar geleden
  Zijn er nog de broodnodige wisselstukken voor onze politici te verkrijgen?
 • René Mattyns

  1 jaar geleden
  Zolang ze er voor bepaalde mensen elke maand liggen, en de broodnodige premies en bonussen in de wacht te slepen is het al meer dan genoeg.De ketting is maar zo sterk als de bekende schakel
 • bruno D

  1 jaar geleden
  Om de prijs te drukken, rekent men reserve ondelen niet mee bij een offerte. Zo werkt dat. Dan wordt een bestelling goedgekeurd maar zitten er bij levering geen onderdelen bij. Bij gebrek aan budgetten kan een nalevering dan mislopen of kan er iemand vergeten zijn om ook de rubbers te bestellen. Trams zijn stukwerk. Misschien heeft toeleverancier ook problemen met zijn bestelling. In industrie is er geen levering "de dag erna" zoals Bol.com of CoolBlue.
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt