Dze tramhalte aan de Kortrijksesteenweg verdwijnt
Volledig scherm
Dze tramhalte aan de Kortrijksesteenweg verdwijnt © RV

Tramhalte Onafhankelijkheidslaan verdwijnt en ruimt plaats voor fietsers

De tramhalte op het kruispunt kruispunt van de Kortrijksesteenweg en de Onafhankelijkheidslaan wordt niet meer gebruik en zal verdwijnen. Zo zal er ruimte vrijkomen waar fietsers zich kunnen opstellen om de Kortrijksesteenweg veilig over te steken.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. Gents kunstencentrum heet voortaan VIERNULVIER: “Maar het gebouw blijft De Vooruit”
  Gent

  Gents kunstencen­trum heet voortaan VIERNUL­VIER: “Maar het gebouw blijft De Vooruit”

  Anderhalf jaar nadat de socialisten de naam ‘Vooruit’ hebben ‘gestolen’, heeft het Gentse kunstencentrum een nieuwe naam. Eindelijk. “We heten voortaan VIERNULVIER. En dat gaat - voor alle duidelijkheid - over onze werking. Het gebouw blijft de Vooruit.” Na oeverloos gestuntel met communicatie, een golf van verontwaardiging in Gent en een jaar stilzwijgen onder de naam ‘Voo?uit’ moet de rust nu eindelijk terugkeren.