Christ Schepens van De Feestarchitect in Destelbergen
Volledig scherm
PREMIUM
Christ Schepens van De Feestarchitect in Destelbergen © Wannes Nimmegeers

Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderziekenhuis laten we niet vallen”

GENTPersoneelstekort in de horeca, sinds de heropening zoekt zowat elk café en restaurant naar mensen. Ook de traiteurs botsen op het probleem. Dat vraagt wat denkwerk, want de eindejaarsperiode komt eraan. Sluiten of doorbijten? “Op sommige dagen krijgen we 10, 15 verzoeken”, verzucht Christ Schepens van eventcatering De Feestarchitect in Destelbergen. Tussen kerst en nieuw is hij dan ook dicht.

  1. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
    PREMIUM
    Gent

    Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

    Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.