Een deel van de kantoren werd in 2000 al gebouwd. Om onbekende redenen is de bouw niet verder doorgegaan.
Volledig scherm
Een deel van de kantoren werd in 2000 al gebouwd. Om onbekende redenen is de bouw niet verder doorgegaan. © Foto Wannes Nimmegeers

Traagste bouwwerf blijft wat langer

GENTEr komt maar geen schot in de traagste werf van Gent. Sinds de start van de werken in het jaar 2000 werden er op de werf aan de Kortrijksepoortstraat welgeteld twee halve gebouwen opgericht maar de werken liggen er vooral al héél lang stil. Een poging om de werf toch opnieuw op te starten botste op een 'njet' van de stad.

  1. Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiboetiek: “Ik moet van mijn man en dokter”

    Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiboe­tiek: “Ik moet van mijn man en dokter”

    Als het aan Magdalena Alzado zelf lag, hield ze haar breiboetiek nog open tot haar honderdste, maar zowel haar man als haar dokter vinden het hoog tijd om de winkel te sluiten. Ze is tenslotte al tachtig jaar. Momenteel houdt ze een grote uitverkoop zodat ze over enkele maanden de deuren definitief kan sluiten. “Televisie kijken met lege handen, dat gaat al lang niet meer.”
    Gent
  2. ‘Incompetente’ directeur WoninGent krijgt 200.000 euro ontslagvergoeding én houdt bedrijfswagen: “Maar kapotte boiler in sociale woning vervangen...”
    PREMIUM

    ‘Incompe­ten­te’ directeur WoninGent krijgt 200.000 euro ontslagver­goe­ding én houdt bedrijfswa­gen: “Maar kapotte boiler in sociale woning vervangen...”

    De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent, die tegenwoordig ‘Thuispunt Gent’ heet, heeft algemeen directeur K.W. ontslagen. Zij was al sinds 2009 in dienst bij de maatschappij, maar ging niet akkoord met haar ontslag - nochtans met een flinke wettelijk voorziene ontslagvergoeding. Thuispunt Gent sloot dan maar een overeenkomst met de vrouw en haar raadsman, en dat leverde haar heel wat extra op. Politici reageren verbolgen.
    Gent
  3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.