Archiefbeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld © Yves Masscho

Tot 5.800 mensen per uur op het toilet en 140.000 liter urine: de definitieve wc-cijfers van de Gentse Feesten die u (niet) wilde weten

GENTDe Gentse Feesten van 2022 tekenden recordcijfers op. Met 1,6 miljoen bezoekers — het hoogste cijfer in de laatste 20 jaar — werd er veel gedronken én dus ook duchtig naar de wc gegaan. De stad heeft daar een rapport over opgesteld en wij lezen het even op het gemak met u mee. 

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. VDK Gent boordevol ambitie bij de aanvang van het nieuwe volleybalseizoen: “We willen alles winnen”
  vrouwenvolleybal liga A

  VDK Gent boordevol ambitie bij de aanvang van het nieuwe volleybal­sei­zoen: “We willen alles winnen”

  VDK Gent heeft tijdens een persmeeting de ambities voor het volgend Liga-jaar duidelijk gemaakt. Vol vertrouwen wil het team van Birgit Hoeree, CEO van VDK Gent, het sportief uitdagend seizoen aanvatten. Leen Van den Neste, de voorzitter van het directiecomité, bevestigde de geestdrift van de Gentse volleybalclub. Coach Stijn Morand stelde de speelsters aan het publiek voor. Er klonk fierheid in zijn uiteenzetting. Kapitein Laure Flament beaamde: “Wij willen alles winnen.”