Beide Torfs-winkels in de Langemunt sluiten begin 2022 de deuren.
Volledig scherm
Beide Torfs-winkels in de Langemunt sluiten begin 2022 de deuren. © Jill Dhondt

Torfs-winkels in Langemunt sluiten deuren, eind dit jaar opent ‘super-Torfs’ in Veldstraat

GentDe twee Torfs-schoenenwinkels die recht tegenover elkaar liggen in de Langemunt sluiten begin 2022 samen de deuren. Tegen het einde van 2021 komt er al een nieuwe ‘super-Torfs’ aan het begin van de Veldstraat.

 1. Sterrenchefs starten nieuw gastronomisch restaurant Bruun: “Geen menu maar koken volgens marktaanbod en de mensen met een goed gevoel van tafel sturen”, omschrijven broers hun recept
  PREMIUM
  Destelbergen

  Sterren­chefs starten nieuw gastrono­misch restaurant Bruun: “Geen menu maar koken volgens marktaan­bod en de mensen met een goed gevoel van tafel sturen”, omschrij­ven broers hun recept

  Twee broers en topchefs, Ruben (35) en Pieter De Maesschalck (32), komen in restaurant Bruun weer thuis na jarenlange omzwervingen in Europese sterrenrestaurants. “Hier willen we alles samenbrengen en ons vooral amuseren. Een eigenzinnige maar spontane keuken met heel veel passie”, zegt Pieter. Zijn partner Cathelijne (33) is gastvrouw in de gloednieuwe zaak. Restaurant Bruun opent op 2 november de deuren aan de Dendermondesteenweg in Destelbergen.
 1. Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcultuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcul­tuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”

  De Gentse brandweer heeft maandagmorgen massaal actie gevoerd aan de kazerne in de Roggestraat. Alle diensten van de Brandweerzone Centrum legden het werk neer uit onvrede over het gebrek aan respect, de angstcultuur en de grote veranderingen die de jongste jaren zijn doorgevoerd zonder overleg. De hulpverlening voor de burgers bleef gegarandeerd. Burgemeester Mathias De Clercq belooft oplossingen tegen 30 november. Tot dan zal de brandweer geen administratieve taken meer uitoefenen.