De man werd uiteindelijk geïdentificeerd en berecht.
Volledig scherm
De man werd uiteindelijk geïdentificeerd en berecht. © Wannes Nimmegeers

Toevallige DNA-match na misbruik van vrouw met Down: vijf jaar cel

Een man die in Gent een jonge vrouw met het syndroom van Down seksueel misbruikte in haar woning, moet vijf jaar naar de cel. Hij werd meer dan een jaar na de feiten geïdentificeerd op basis van DNA nadat hij opgepakt werd voor andere feiten. “De feiten zijn verwerpelijk, dus het verbaast me niet dat de straf zo zwaar is”, reageert haar advocaat.

 1. Wij gingen langs bij de zeven authentieke Gentse frietbarakken: “Werken in een kot voelt een beetje aan als kamperen”
  PREMIUM
  Gent

  Wij gingen langs bij de zeven authentie­ke Gentse frietbarak­ken: “Werken in een kot voelt een beetje aan als kamperen”

  Een frietje steken op de Vrijdagmarkt bij Frituur Jozef of bij Frituur De Frater op het Fratersplein zit er niet meer in. Zij werden weggesleept nadat de eigenaar het hoge standgeld niet langer kon betalen. De frietbarak verdwijnt zo stilaan uit het straatbeeld, al blijven heel wat strijdlustige frituristen trots vasthouden aan hun ‘kot’. Wij bezochten in de Week van de Friet zeven frietbarakken en smulden van de verhalen, maar ook van een kleintje met mayonaise.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.