Het proefproject met de elektrische bus komt misschien toch nog naar Gent.
Volledig scherm
Het proefproject met de elektrische bus komt misschien toch nog naar Gent. © Photo News

Toch weer hoop voor proefproject elektrische bussen

Het was de grap van de week, toen vorige week bleek dat Gent – dé groene mobiliteitsstad bij uitstek – geen proefproject met elektrische bussen zou krijgen. Reden: geen plek voor de laadpalen. Na een vergadering op dinsdag met minister Peeters is er toch weer hoop.

1 reactie

 • Marc Sierens

  2 jaar geleden
  Voor Gent burgemeester Watteeuw en loopjongen aanwezig bij de vergadering.
 1. De Lijn vindt geen plaats voor laadpalen en schrapt proefproject met elektrische bussen in Gent

  De Lijn vindt geen plaats voor laadpalen en schrapt proefpro­ject met elektri­sche bussen in Gent

  De Lijn vindt geen plaats voor de laadinfrastructuur die nodig is om zes elektrische bussen te laten rijden in Gent. Het beloofde proefproject met de milieuvriendelijke bussen komt er dus niet in Gent, maar wel in Leuven en Antwerpen. De Lijn zegt het jammer te vinden dat het Gentse stadsbestuur “niet méér gewicht in de schaal legt om de nodige vergunningen af te leveren”. Maar daar klopt niks van. Er zijn niet eens vergunningen nodig om laadpalen te plaatsen. “Er is zelfs nooit gemeld dat er een probleem was”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw.
 2. Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtoffer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensgevaar
  Gent/Deinze

  Mogelijk geval van ‘pedohunt’: gewond slachtof­fer (58) ramt in zijn vlucht vier wagens en is in levensge­vaar

  Een groep jongeren heeft maandagavond in het Parkbos nabij Gent een vijftiger in elkaar geslagen, mogelijk tijdens een ‘pedohunt’. Nadat het slachtoffer met zijn auto kon vluchten, raakte hij onwel en ramde enkele kilometers verder in Astene vier andere wagens. De bestuurder verkeert in levensgevaar. Zeven verdachten, onder wie twee minderjarigen, zijn opgepakt nadat onderzoek uitwees dat er kort voordien druk sms-verkeer was tussen hen en het slachtoffer. Een van de verdachten is intussen op vrije voeten.