Schepen Souguir overhandigt de sleutel van de site aan de mensen van vzw De Meubelfabriek.
Volledig scherm
Schepen Souguir overhandigt de sleutel van de site aan de mensen van vzw De Meubelfabriek. © Wannes Nimmegeers

Tijdelijke invulling ‘De Meubelfabriek’ start op de Meibloemsite

In de Brugse Poort is vanavond het startschot gegeven van ‘De Meubelfabriek’: de tijdelijke invulling van de terreinen van de voormalige bowling ‘De Meibloem’ en de voormalige meubelfabriek ‘Pauvers-Vandenberghe’, gaat van start. Twintig organisaties bouwen er aan een broedplaats voor makers, sociale ondernemers en buurtinitiatieven.

0 reacties

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatverlichting vier nachten uit, geen besparingen op onderwijs en cultuur
  Gent

  Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatver­lich­ting vier nachten uit, geen besparin­gen op onderwijs en cultuur

  De stad maakt vandaag bekend op welke manier er de komende jaren bespaard zal worden. Er moet 21 miljoen euro per jaar minder uitgegeven worden dan gepland. Dat de retributies - zoals prijzen van musea - worden verhoogd kon u vanmorgen al bij HLN lezen. Dat gebeurt in juli. Nu blijkt dat er expliciet niét bespaard wordt op veiligheid, onderwijs en cultuur. De straatverlichting gaat van zondagnacht tot en met woensdagnacht uit.
 3. Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikbare bekers niet ideaal...
  PREMIUM
  Gent

  Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikba­re bekers niet ide­aal...

  De stadsdiensten, veiligheidsdiensten en een aantal pleinorganisatoren hebben een evaluatie gemaakt van de voorbije ‘wedergeboorte van de Gentse Feesten’. In grote lijnen blijkt dat een enorm succes te zijn geweest, maar toch zijn er enkele pijnpunten, die tegen volgend jaar worden aangepakt, wat je als feestenganger kan voelen. Wij lijsten ze hier even voor je op.