Er werd bij twee bedrijven ingebroken, onder meer bij bouwbedrijf Denys.
Volledig scherm
Er werd bij twee bedrijven ingebroken, onder meer bij bouwbedrijf Denys. © rv

Tien ton koper én ruim drie kilometer koperkabel gestolen bij bedrijven in Mariakerke

GentIn de Industrieweg in Mariakerke is er de afgelopen weken op twee verschillende momenten ingebroken bij minstens twee bedrijven. De dieven gingen er aan de haal met een grote hoeveelheid koperkabels.

 1. Protest tegen lezing Filip Dewinter blijft broeien: manifestanten verzamelen bij rectoraat
  GENT

  Protest tegen lezing Filip Dewinter blijft broeien: manifestan­ten verzamelen bij rectoraat

  Op donderdagmiddag verzamelden zowat 150 manifestanten aan het rectoraat van de UGent. Onderzoekers en spelers uit het middenveld tekenen al enkele weken protest aan tegen de komst van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Hij komt zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen bij de studenten van conservatieve studentenvereniging KVHV. Rector Rik Van de Walle wil de lezing laten doorgaan, al is die intussen wel van locatie veranderd.
 2. IN BEELD: afscheid van de Keizer van ‘t Kuipke. Fiets aan de haak, kroon op het hoofd
  Gent

  IN BEELD: afscheid van de Keizer van ‘t Kuipke. Fiets aan de haak, kroon op het hoofd

  Een prachtige avond was het, Merciljo. Donderdagavond nam een vol Kuipke afscheid van de Gentse renner, die jaar naar jaar voor ambiance zorgde tijdens de Zesdaagse. Iljo Keisse (39) is een fenomeen. Hij verzamelde schoon volk, zelfs wereldkampioen Remco Evenepoel was er. “Iljo is een vaderfiguur voor mij, ik heb alles van hem geleerd”, zei die. Maar de mooiste woorden waren van Iljo zelf, na een avond vol wielrennen en muziek. “Bedankt iedereen, ik ga dit nooit vergeten. Ik vind mijzelf maar een gewone jongen, wie mijn palmares leest is rap klaar. Ik vind het dan ook onvoorstelbaar dat jullie hier allemaal zijn voor mij.” Waarna in 't Kuipke een fuif losbarstte in echte café De Karper-stijl. Het afscheid van Iljo, in beelden van fotograaf Wannes Nimmegeers.
 1. Norbert Seeuws, de Iljo Keisse van de jaren ‘70: “In mijn tijd was het allemaal met veel minder show en meer fietsen”
  PREMIUM
  Gent

  Norbert Seeuws, de Iljo Keisse van de jaren ‘70: “In mijn tijd was het allemaal met veel minder show en meer fietsen”

  Morgen neemt Gent ‘afscheid’ van Iljo Keiise in het Kuipke, maar Keisse is niet de eerste Gentse populaire pistier. Norbert Seeuws (79), ‘siews’ voor de Gentse vrienden, was een Gentse wielerheld avant-la-lettre. Ook hij schreef drie Zesdaagse-overwinningen op zijn naam, en was een graag geziene gast in 't Kuipke. In dat Kuipke leerde hij fietsen, maar in datzelfde Kuipke brak hij ook zijn heup, wat het einde van zijn carrière betekende. Deze vergeten Gentenaar is vandaag 79, en draagt een schat aan verhalen met zich mee.