Professioneel kampeerbusjes-bouwer Thomas bij een camperwagen die hij heeft omgebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Professioneel kampeerbusjes-bouwer Thomas bij een camperwagen die hij heeft omgebouwd. © Wannes Nimmegeers

Thomas (29) doet niets anders dan auto’s omvormen tot kampeerbusjes: “Al populair voor de pandemie, maar sindsdien is het ontploft”

GentRondreizen met een busje, het is immens populair tegenwoordig. Dat weet Thomas Gruwez (29) als geen ander: de Gentenaar leeft ervan. Zijn job bestaat eruit om busjes om te vormen naar campervans, in zijn atelier in Kortrijk. “Soms krijg ik de vraag voor een uit de kluiten gewassen busje, met alles erop en eraan. Al zijn de meesten tevreden als ze kunnen koken, zich wassen en slapen.”

  1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    9

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.