Wie voorbij het Urbis-complex wandelt, kan moeilijk naast de spandoeken kijken.
Volledig scherm
Wie voorbij het Urbis-complex wandelt, kan moeilijk naast de spandoeken kijken. © Cedric Matthys

“Thanks meneer Jos, jij bent altijd positief!”: Leerlingen VISO bedanken leerkrachten met rij spandoeken

GentWie af en toe een boek leent in de Krook heeft ze misschien al de hangen. Sinds enkele dagen siert een tiental spandoeken de gevel van het Urbis-complex aan de Zuid. Middelbare school VISO is er met enkele afdelingen gevestigd en zij doen gretig mee aan de Rode Neuzen Dag. 

 1. Hallucinant. Gentse Turken verzamelden op 24 uur tijd 10 vrachtwagens aan materiaal: “Nu enkel nog dozen, plakband en stiften nodig... en vrachtwagens”
  Gent

  Halluci­nant. Gentse Turken verzamel­den op 24 uur tijd 10 vrachtwa­gens aan materiaal: “Nu enkel nog dozen, plakband en stiften nodig... en vrachtwa­gens”

  Er heerst een enorme bedrijvigheid in de loods die de Gentse Turken mogen gebruiken. Daar is op 24 uur tijd een hallucinante hoeveelheid aan materiaal ingezameld voor het rampgebied op de Turks-Syrische grens. Honderden vrijwilligers helpen de klok rond om alles te sorteren en in dozen te steken. “Geweldig dat er nog solidariteit bestaat.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.