Kevin De Bruyne zakte zaterdag af naar Drongen samen met zijn zoontjes Mason Milian en Rome. Zijn dochtertje Suri is nog wat te jong en bleef thuis bij oma.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin De Bruyne zakte zaterdag af naar Drongen samen met zijn zoontjes Mason Milian en Rome. Zijn dochtertje Suri is nog wat te jong en bleef thuis bij oma. © Gianni Barbieux / Photo News

Terugblik met vader De Bruyne op de dag toen Drongen ‘King Kev’ als God ontving: “Hoeveel mensen me niet gevraagd hebben of hij écht zou komen”

GentKevin De Bruyne (30) heeft zaterdag zijn thuisgemeente Drongen op z'n kop gezet. De ster van Manchester City zakte af naar de naar hem vernoemde KDB Cup. Daar maakte hij tijd voor zijn fans, voor de jeugdspelers én voor de man die hem er ooit ontdekte. Een verslag van een bewogen dag. 

 1. Tweede transitiehuis van het land opent in Gentbrugge: “Gedetineerden kunnen hier werken aan hun re-integratie”
  PREMIUM
  Gent

  Tweede transitie­huis van het land opent in Gentbrugge: “Gedeti­neer­den kunnen hier werken aan hun re-integratie”

  Een voormalige loods in de Leo Tertzweillaan in Gentbrugge zal begin 2023 onderdak bieden aan zestien gedetineerden die zich aan het einde van hun straf bevinden. In het transitiehuis, het tweede van ons land, zullen zij onder intensieve begeleiding aan hun re-integratie in de maatschappij werken, zodat ze niet hervallen in criminaliteit. “Iedereen verdient een tweede kans”, aldus burgemeester Mathias De Clercq.
 2. Vrouwenbeweging PVDA protesteert tegen besparingen kinderopvang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”
  Gent

  Vrouwenbe­we­ging PVDA protes­teert tegen besparin­gen kinderop­vang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”

  Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd een betoging gehouden door leden van Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, om de besparingen van het Gentse stadsbestuur aan te klagen. Wat de besparingen precies inhouden is nog niet gekend, maar uit een interne nota blijkt dat de publieke kinderopvang niet gespaard zal blijven. Terwijl het water daar nu al aan de lippen staat.