Gülen (L) en Erdogan (R)
Volledig scherm
Gülen (L) en Erdogan (R) © Reuters, Belga

Tegenhangers van Gülen krijgen celstraf tot 6 maanden met uitstel wegens vandalisme

GentDrie personen van Turkse afkomst die beschuldigd werden van het aanbrengen van graffiti en het beschadigen van een gebouw van de vzw Fedactio, een koepel van verenigingen van de Gülen-beweging in België, zijn veroordeeld tot geldboetes en een celstraf met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist, meldt Unia.

 1. Jorn Dangreau (51) uit ‘Strafrechters’ was 17 jaar rechter in Gent: “De Gentse rechtbank is veruit de progressiefste van het land”
  PREMIUM
  Gent/Torhout

  Jorn Dangreau (51) uit ‘Strafrech­ters’ was 17 jaar rechter in Gent: “De Gentse rechtbank is veruit de progres­sief­ste van het land”

  Sinds deze week is Jorn Dangreau te zien in ‘Strafrechters’ op Canvas, een televisieprogramma gepresenteerd door Gilles De Coster. Dangreau spreekt samen met zeven andere collega’s over het bestaan als rechter. Hoewel de 51-jarige West-Vlaming sinds drie jaar vrederechter is in Torhout, zat hij jarenlang zittingen voor in Gent. “Ik heb als rechter nooit in Gent gewoond. En dat zag ik als voordeel.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw