De Westerbegraafplaats in Gent
Volledig scherm
De Westerbegraafplaats in Gent © Wannes Nimmegeers

Tegen de trend: minder overlijdens in Gent dan vorig jaar

GENTOpvallend: in Gent zijn in 2021 gemiddeld minder mensen gestorven dan het jaar ervoor. De oorzaak is natuurlijk de coronacrisis, die in 2020 voor slachtoffers zorgde. Maar in 2021 stierven ook minder mensen dan voor de pandemie. Vooral de dames trekken dat gemiddelde omhoog.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Chaos op Gentse Feesten: “Elk plein en elk café zijn eigen herbruikbare beker. Wie gaat die nog terugbrengen?”
  PREMIUM

  Chaos op Gentse Feesten: “Elk plein en elk café zijn eigen herbruikba­re beker. Wie gaat die nog terugbren­gen?”

  Er komt dit jaar geen nieuwe poging van de pleinorganisatoren op de Gentse Feesten om met dezelfde herbruikbare beker te werken. Meer nog, zelfs de 9000-beker die vorig jaar door 7 organisatoren werd gebruikt, komt niet terug. Nu kiest elke organisator - en elk café - voor een eigen systeem. “Breng je beker terug waar je hem gekocht hebt.” Maar hoe is het zover kunnen komen?
  Gent