De taxi's aan de Sint-Michielshelling.
Volledig scherm
De taxi's aan de Sint-Michielshelling. © Wannes Nimmegeers

Taxirit plots bijna dubbel zo duur: “Al drie klanten hebben de politie gebeld”

Een taxirit binnen Gent blijkt plots bijna twee keer zo duur. Recent keurde de gemeenteraad een prijsverhoging goed maar daar bleek een foutje in te zitten. Daardoor moet nu ook meteen betaald worden wanneer de taxi stil staat. Het zijn de taxichauffeurs zelf die de kat de bel aanbinden. “Afgelopen weekend hebben drie klanten de politie gebeld omdat hun gebruikelijke rit van 8,5 euro nu plots bijna twee keer zo veel kost”, zeggen ze.

  1. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
    PREMIUM

    Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

    De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.