Mousab in zijn showroom.
Volledig scherm
PREMIUM
Mousab in zijn showroom. © Jill Dhondt

Syrische vluchteling Mousab (40) geeft oude stukken tweede leven in Meubelfabriek: “Deze pareltjes zijn te goed voor het containerpark”

GentVanuit de Meubelfabriek runt Mousab Alsheikh (40) een ‘upcycling atelier’. Daar haalt de Syrische vluchteling oude meubelen uit elkaar om er nieuwe stukken mee te maken. Recent werd het houtatelier uitgebreid met een lasatelier, gerund door vluchteling Yassan. “We redden meubelen van het containerpark en zetten vluchtelingen aan het werk.”

 1. “Een walvis eet je ook in stukjes”: Ultraloper legt in week 600 kilometer af voor OverKop
  Mechelen/Zomergem

  “Een walvis eet je ook in stukjes”: Ultraloper legt in week 600 kilometer af voor OverKop

  Ultraloper Olivier Verhaege (41) heeft maandagavond Mechelen bereikt tijdens zijn O-Five run na wat hij “een lastige dag” noemde. Hij loopt in zeven dagen tijd 600 (!) kilometer door de vijf Vlaamse provincies. Met zijn krachttoer zamelt de Zomergemnaar geld in voor het OverKop-huis in onder meer Mechelen. Dat kan de steun heel goed gebruiken. “Veel jongeren zijn eenzaam.”
 2. Muizenplaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”
  Ledeberg

  Muizen­plaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”

  Twee maanden nadat de inwoners van drie Ledebergse straten aan de alarmbel trokken, is er nog helemaal niks gebeurd. Sinds er gewerkt wordt aan de tramsporen, worden de huizen van de Doorgangstraat, de Weldadigheidsstraat en een deel van de Langestraat geteisterd door muizen. De verdelger van de stad is echter alleen opgeleid om ratten te vangen, geen muizen. “Dit kan toch niet”, klinkt het bij de oppositiepartij PVDA. “Het verdelgen van een muizenplaag is een schoolvoorbeeld van iets dat collectief aangepakt moet worden.”