Archiefbeeld: nog tot het voorjaar van 2023 wordt er gewerkt aan de Dampoort. Maar deze werken zijn slechts klein bier met wat er nog op de planning staat.
Volledig scherm
Archiefbeeld: nog tot het voorjaar van 2023 wordt er gewerkt aan de Dampoort. Maar deze werken zijn slechts klein bier met wat er nog op de planning staat. © Wannes Nimmegeers

Studie naar ondertunneling Dampoort nu echt van start: Vlaamse regering maakt 17 miljoen euro vrij

GentDe Vlaamse regering heeft 17 miljoen euro uitgetrokken om in Gent enkele belangrijke mobiliteitsstudies op te starten. Onder meer de ondertunneling van de Dampoort en de Heuvelpoort wordt voor het eerst tot in detail onderzocht. “Dat de studies miljoenen kosten, duidt erop dat de verschillende werven complex zullen zijn”, zegt CD&V-fractieleider Stijn De Roo. 

  1. Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

    Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

    Verschillende eigenaars van SUV’s zijn slachtoffer geworden van vandalisme. De actie werd ondertussen opgeëist door ‘Tyre Extinguishers’, een actiegroep die terreinwagens uit het straatbeeld wilt zien verdwijnen. Eén van de slachtoffers reageert nu aan onze krant: “Er is een probleem met het klimaat en ik neem dan ook aan dat hun intenties nobel zijn. Ik vraag mij af of ze met hun actie wel hun doel bereiken.”
    Gent