Yucca in volle (her)opbouw.
Volledig scherm
Yucca in volle (her)opbouw. © Screenshot/rv

Studentencafé Yucca moet heropening uitstellen naar volgend semester: “Pintjes voor tachtig cent, maar op het Sint-Pietersplein”

GENTTriest nieuws voor de economiestudenten: café Yucca, uitgebaat door studentenvereniging VEK, moet de geplande heropening doorschuiven naar volgend semester. De verbouwingen raken niet op tijd afgerond. Praeses Joren Huysmans (22) belooft alvast een knalfeestje om het goed te maken. En de Yucca, daar zal meer volk dan ooit binnen kunnen.

 1. REEKS. KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Amélie en Marilyn bereiden ijs op topniveau: “Het moet een smaakbom zijn”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS. KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Amélie en Marilyn bereiden ijs op topniveau: “Het moet een smaakbom zijn”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Amélie en Marilyn willen met hun ijsmerk Amy & Mary een coole revolutie ontketenen. “Eigenlijk eet Marilyn niet zo graag ijs.”
 1. Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnelheid
  AUTOSPORT

  Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnel­heid

  Sinds enige tijd is de Belgische autosportscène een naam rijker, een naam die voor het eerst echt van zich liet spreken tijdens de voorbije 24 uur van Zolder: Xwift Racing Events. Het team met basis in Oost-Vlaanderen won niet alleen de klasse TB, het team behaalde ook de derde plaats in diezelfde klasse en liet mooie dingen zien met zowel, de BMW M2 CS, Praga als Radical die onder dezelfde vlag raceten. Xwift Racing Events wil zonder meer verdergaan op dit elan, niet alleen dit seizoen, maar de komende jaren en dat met een duidelijke filosofie in het achterhoofd.
 2. Fluf is de eerste Vlaamse emotionele zorghond bij de politie: “Hij straalt vertrouwen uit en stelt slachtoffers en getuigen gerust”
  PREMIUM
  Gent

  Fluf is de eerste Vlaamse emotionele zorghond bij de politie: “Hij straalt vertrouwen uit en stelt slachtof­fers en getuigen gerust”

  De nieuwste aanwinst van de Gentse politie heet Fluf en is de meteen de meest zachtaardige viervoeter van het hele team. Fluf is een ‘emotionele zorghond’, de eerste in Vlaanderen. Zijn taak is slachtoffers en getuigen gerust te stellen en hen zo makkelijker aan het praten te krijgen. De voorbije drie maanden werd hij al 15 keer ingezet, waarvan 14 keer met succes. “Fluf is de makkelijkste hond ooit, voor hem is alles goed", zegt baasje en hoofdinspecteur Evi Vandendriessche.
 3. Ongevallenkruispunt aan Sint-Bernadettestraat krijgt paaltjes en lijnen in afwachting van heraanleg
  Sint-Amandsberg

  Ongevallen­kruis­punt aan Sint-Bernadette­straat krijgt paaltjes en lijnen in afwachting van heraanleg

  Na verschillende aanrijdingen in de voorbije maanden is iedereen het erover eens: er moet dringend iets gebeuren aan het kruispunt Visitatiestraat - Grondwetlaan - Hogeweg - Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg. “De volledige heraanleg is niet meer voor deze legislatuur, maar het kruispunt wordt op korte termijn ingesnoerd met paaltjes en lijnen", belooft mobiliteitsschepen Filip Watteeuw.
 4. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.