Tim Joiris in de Overpoortstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Joiris in de Overpoortstraat. © Wannes Nimmegeers

“Studenten zijn geen beesten, maar jongeren die een uitlaatklep zoeken”: spreekbuis van Overpoort Tim Joiris (47) over de eerste woelige week

Het academiejaar is begonnen, een massa studenten is opnieuw binnengewaaid in Gent. Dat resulteerde in stevig feestgedruis op maandagavond in de Overpoortstraat, die toen – half – terug open was, voor het eerst sinds midden maart. De stad greep in en stuurde een half leger agenten om de boel op dinsdag in toom te houden. De Overpoort werd een voorbeeldstraat, maar door het ‘manu militari ingrijpen’ totaal geen studentenstraat meer. “Ik had dit voorspeld. We moeten op zoek naar een gulden middenweg”, vindt Tim Joiris (47), spreekbuis van de Overpoortstraat.

  1. Hello Fresh voor baby’s en kleuters: drie chefs lanceren verse babyvoeding aan huis
    PREMIUM
    Drongen

    Hello Fresh voor baby’s en kleuters: drie chefs lanceren verse babyvoe­ding aan huis

    Niets is zo belangrijk voor kinderen als goede voeding. Dat weten Tim Nowé, Davy De Pourcq en Thomas Depraetere, de chefs van SIR Catering in Drongen, maar al te goed. Dus lanceerden ze verse babyvoeding met biologische groenten, vlees en vis onder de naam Little Pumpkin. “Ouders hebben vaak geen tijd om lekker en gezond te koken voor hun kroost. Dus doen wij het. We bereiden onze voeding, vriezen ze meteen in en leveren ze aan de deur zodat je ze enkel nog hoeft op te warmen.”