Vlnr.: HoGent-studenten Merve Hamamcioglu, Laurine Vandewiele en Julie Mouton voerden samen een onderzoek in het Houtdok. Medestudenten Margaux Matthys, Juta Van Impe, Laure Van Den Bossche, Matthias Van Hecke, Rani Bauters en docente Michélle Vergote staan niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: HoGent-studenten Merve Hamamcioglu, Laurine Vandewiele en Julie Mouton voerden samen een onderzoek in het Houtdok. Medestudenten Margaux Matthys, Juta Van Impe, Laure Van Den Bossche, Matthias Van Hecke, Rani Bauters en docente Michélle Vergote staan niet op de foto. © Cedric Matthys

Studenten van HoGent doen onderzoek naar waterkwaliteit in Houtdok: “Dat mensen hier zwemmen... Onverstaanbaar!”

GentEnkele studenten van de hogeschool HoGent hopen de Gentenaar wakker te schudden. De laboranten in spe maten de kwaliteit van het water in het Houtdok. De resultaten zijn naar eigen zeggen “alarmerend”. “Diarree, infecties aan de urinewegen of misselijkheid, dat zijn de risico’s voor iedereen die een duikje waagt”, zegt studente Julie Mouton (19).

 1. Vrouwenbeweging PVDA protesteert tegen besparingen kinderopvang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”
  Gent

  Vrouwenbe­we­ging PVDA protes­teert tegen besparin­gen kinderop­vang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”

  Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd een betoging gehouden door leden van Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, om de besparingen van het Gentse stadsbestuur aan te klagen. Wat de besparingen precies inhouden is nog niet gekend, maar uit een interne nota blijkt dat de publieke kinderopvang niet gespaard zal blijven. Terwijl het water daar nu al aan de lippen staat.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
  Gent

  Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

  Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.