Emiel Lenaert, Musia Mwankumi, Maria de Cort en Abigail Gypens met de enveloppen die ze al ontvangen hebben.
Volledig scherm
Emiel Lenaert, Musia Mwankumi, Maria de Cort en Abigail Gypens met de enveloppen die ze al ontvangen hebben. © Pubic Property

Studenten hebben al bijna 100 enveloppen met schaamhaar ontvangen: “Het gaat goed vooruit. Meerdere zendingen bevatten twee donaties”

GentVier studenten van het KASK lanceerden eind oktober een bijzondere oproep: mannen, geef ons jullie schaamhaar. Intussen werden al bijna 100 enveloppen achtergelaten in hun postbus. Hun doel is om tegen eind maart 500 zakjes schaamhaar te hebben zodat ze er een mat of een sculptuur mee kunnen maken. Dat zal deel uitmaken van hun eindwerk: een voorstelling rond ongelijke machtsverhoudingen.

 1. Tweede leven voor voormalige katoenspinnerij aan Nieuwevaart: “Sluiting van weleer is nog steeds een litteken op onze stad”
  PREMIUM
  Gent

  Tweede leven voor voormalige katoenspin­ne­rij aan Nieuwe­vaart: “Sluiting van weleer is nog steeds een litteken op onze stad”

  De voormalige katoenspinnerij ‘Filature Nouvelle Orléans’ aan de Nieuwevaart ligt er vandaag nog vervallen bij, maar moet over enkele jaren een nieuw leven krijgen. Schepen van stadsontwikkeling Sami Souguir (Open Vld) wil tegen midden 2025 een grootschalige verbouwing opstarten. “Ooit was deze site met 700 werknemers een bruisend stuk Gent.”
 2. 20 jaar CirQ, dé producent van absurde humor en ‘zotte shit’. “Op een dag was ik ingesloten door een betoging van mindervaliden”
  PREMIUM
  Gent

  20 jaar CirQ, dé producent van absurde humor en ‘zotte shit’. “Op een dag was ik ingesloten door een betoging van mindervali­den”

  Kop noch staart kreeg de doorsnee Gentenaar eraan in de beginjaren, aan Xavier Cloet en zijn kornuiten, die later officieel CirQ zouden worden. Want wie organiseert er nu een catwalk met bejaarden in lingerie? Of een vier dagen durend neptrouwfeest. In hun topjaren kregen de mannen van CirQ politie over de vloer, nog voor ze hun Gentse Feestenshow konden startten. Pedofiele bisschoppen, kindjes in doodskisten of kuikentjes in de mixer, bij CirQ draaien ze er hun hand niet voor om. Vanavond blikken ze in een eigenzinnige (internet)show terug op ‘20 jaar zotte shit’.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie