Daan De Malsche (22) is student Verpleegkunde en stagiair op de covid-afdeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan De Malsche (22) is student Verpleegkunde en stagiair op de covid-afdeling. © Photo News

Student verpleegkunde Daan (22) schrijft open brief na afmattende stage: “Zelfs mijn coronatesten betaal ik uit eigen zak”

Sint-Niklaas/GentVoor Daan De Malsche (22) uit Sint-Niklaas is het genoeg geweest. De student Verpleegkunde aan de Arteveldehogeschool in Gent richt een open brief aan iedereen die hem lezen wil. De jongeman kan niet begrijpen waarom hij -en bij uitbreiding al zijn medestudenten- onbetaald de zorg moeten rechthouden. “We hebben nog geen vergunning voor een wapen", zegt hij, “maar staan wel al in de frontlinie.”

60 reacties

 • Van Loo Marc

  7 maanden geleden
  Van den broecke speelt nu toch Sinterklaas ik weet niet waar hij dat geld vandaan haalt of heeft hij dan toch dat geld niet verbrand maar eigenlijk denk ik dat die mensen later de rekent zullen gepresenteerd krijgen
 • patrick feyen

  7 maanden geleden
  Dit is het bewijs dat het in veel gevallen geen roeping is! Dit is ook een bewijs dat je niet kan blijven bezuinigen, dat we een probleem van overbevolking hebben en daar dringend wat aan moeten doen ( geboortebeperking en immigratiestop). Dat sommige dokters en ziekenhuizen veel teveel aanrekenen voor hun diensten!
 • LUDO SPRANGERS

  7 maanden geleden
  De regering Vivaldi heeft nu de oplossing gevonden. Als die ook de Corona test zelf moeten betalen?
 • karin verwimp

  7 maanden geleden
  Niemand hier die een woord rept over het wangedrag van patiënten? Die vaak door eigen schuld besmet geraakt zijn? Daarnaast denk ik dat velen de inhoud op veel vlakken verkeerd interpreteren. Plus, wat mag en niet mag tijdens een stage is in de arbeidswet vastgelegd en als ik die doorneem kan ik maar 1 conclusie trekken: veel van deze regels worden nu met de voeten getreden in de ziekenhuizen terwijl ze ondankbare patiënten moeten verzorgen of taken opgelegd krijgen waar ze nog niet aan toe zijn
 • Christiaan Vernist

  8 maanden geleden
  Ken veel mensen die in de zorgsector werken partner, familie, vrienden,... Heb nog nooit iemand horen klagen over hun loon. Ze klagen allemaal over de werkdruk, te weinig personeel, te weinig beschermend materiaal,... Deze problemen worden niet opgelost met loonsverhoging.
 1. Gentenaar Saymour (34) schrijft verleden van zich af: “Vaak vertel ik over ‘mijn vriend met zijn psychose’, maar eigenlijk ben ik dat”
  PREMIUM
  Gent

  Gentenaar Saymour (34) schrijft verleden van zich af: “Vaak vertel ik over ‘mijn vriend met zijn psychose’, maar eigenlijk ben ik dat”

  Iedereen draagt zijn eigen verhaal met zich mee, maar dat van Gentenaar Saymour Lincoln (34) is toch wel erg bijzonder. Nog geen tien jaar geleden werd de sociaal werker poedelnaakt in de boeien geslagen door de politie tijdens een van zijn vele psychoses. “De beelden staan nog steeds overal op het internet. Maar ik herken me niet meer in die man.”