Feesten in de Overpoort, stiekem al volledig herbegonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Feesten in de Overpoort, stiekem al volledig herbegonnen. © Wannes Nimmegeers

STUDENT IN GENT. Nieuw academiejaar, nieuwe studentencafés: “In volle corona ons contract getekend, we hadden geen idee wanneer we zouden opengaan”

GENTEr is een vol academiejaar over gegaan, maar vanaf 1 oktober mogen studenten weer écht uitgaan. Een aantal oude getrouwen heeft baan moeten ruimen en in de plaats zijn er een paar new kids in de Overpoort. Wij gingen een kijkje nemen bij de jonge en iets minder jonge veulens. 

  1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
    PREMIUM
    Sint-Martens-Latem

    INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

    Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”