Jolien Pintelon en papa Filip proberen alles in de bestelwagen te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolien Pintelon en papa Filip proberen alles in de bestelwagen te krijgen. © Wannes Nimmegeers

STUDENT IN GENT. Kotstudenten shoppen Ikea leeg: "Verdorie, onze bestelwagen zit al vol”

GENTDe studenten komen stilaan Gent weer binnen voor een nieuw academiejaar.  De koten gingen dit jaar als zoete broodjes over de toonbank, de meeste hogescholen tekenden een stijging in het aantal studenten op. En de coronacrisis is (hopelijk, bijna) achter de rug. Hier zetten we de studenten een week lang in de kijker. We trokken alvast naar de Ikea, waar je de jongeren die op kot vertrokken, er zo kon uitpikken.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. BINNENKIJKEN. Nieuw viersterrenhotel in oud winkelcentrum: “Gentenaars kunnen hier een hele dag terecht”
  PREMIUM
  Gent

  BINNENKIJ­KEN. Nieuw vierster­ren­ho­tel in oud winkelcen­trum: “Gentenaars kunnen hier een hele dag terecht”

  Het nieuwe hotel op de hoek van de Brabantdam en het François Laurentplein, waar vroeger winkelcentrum Braempoort zat, is eindelijk af. Op 19 oktober gaan de deuren van Yalo open. Net voor de eerste gasten toekwamen, kregen we nog een rondleiding van eigenaar Joris Van Duffel en hotelmanager Paul Suy. Zij toonden ons vol trots het restaurant, de kamers en het dakterras.