Gent is de Blue-bikestad bij uitstek.
Volledig scherm
Gent is de Blue-bikestad bij uitstek. © Stad Gent

Straks ook Blue-bikes aan stations van Drongen, Merelbeke en Wondelgem

Gent/MerelbekeGent krijgt eind deze zomer drie nieuwe Blue-bikelocaties: aan de NMBS-stations van Drongen, Merelbeke en Wondelgem. Op elke locatie komen acht blauwe deelfietsen, en dat aantal zal met de vraag meegroeien. 

 1. Dirk (56) brouwt limoncello ‘om eens te proberen’, nu wordt zijn drank in sterrenzaken geschonken: “Na limoncello kwam Siencello”
  PREMIUM

  Dirk (56) brouwt limoncello ‘om eens te proberen’, nu wordt zijn drank in sterrenza­ken geschonken: “Na limoncello kwam Siencello”

  “Hm, zou ik dat zelf ook kunnen maken?” Deze bedenking van Dirk Van den Mergele (56) een paar jaar geleden leidde ertoe dat hij nu zijn digestieven levert aan sterrenzaken, zelfs over de landsgrenzen. Toch doet Dirk nog steeds alles zelf, helemaal artisanaal. Met meer dan 750 liter per jaar is dat een serieus uit de hand gelopen hobby. Het bleef trouwens niet bij limoncello alleen.
  Gent
 2. Cybercriminaliteit en fietsdiefstallen schieten de hoogte in: criminaliteitscijfers terug op zelfde peil als voor corona
  PREMIUM

  Cybercrimi­na­li­teit en fietsdief­stal­len schieten de hoogte in: criminali­teits­cij­fers terug op zelfde peil als voor corona

  Gent kampt met een plaag van cybercriminaliteit en fietsdiefstallen. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de politie. Daaruit blijkt ook dat de criminaliteit terug op hetzelfde peil zit als voor de coronacrisis. Tijdens die crisis waren de cijfers lager, omdat iedereen thuis zat. Andere cijfers rond fietsen geven aan dat er weer meer mensen op de baan zijn.
  Gent