Om een stoepbord te mogen plaatsen, zoals hier in de Hoogpoort, moet je normaal gezien 60 euro per jaar betalen.
Volledig scherm
Om een stoepbord te mogen plaatsen, zoals hier in de Hoogpoort, moet je normaal gezien 60 euro per jaar betalen. © Wannes Nimmegeers

‘Stoepbordentaks’ voor handelaars tijdelijk afgeschaft, maar niet definitief: “Logisch dat je moet betalen voor publieke ruimte”

GentDe ‘stoepbordentaks’ in Gent verdwijnt voorlopig slechts tijdelijk. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Handelaars die een bord op de stoep zetten om bijvoorbeeld hun menu kenbaar te maken, betalen hiervoor 60 euro. 

  1. Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”
    GENT

    Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”

    Je moet er goed zot voor zijn of je hebt écht een missie voor ogen: Mario Vermeersch (50) trotseert op vrijdag de Dodentocht. Niet om iets aan zichzelf te bewijzen, maar om geld in te zamelen voor de school van dochtertje Elisa (8). Het meisje heeft tientallen epilepsie-aanvallen per dag, kon je al in onze krant lezen.