Geen stormloop in Flanders Expo
Volledig scherm
Geen stormloop in Flanders Expo © Cedric Matthys

Stilte na de storm: géén wachtrijen voor vaccins zonder afspraak in Flanders Expo

GentIn het Gents vaccinatiecentrum is de grote drukte zaterdag uitgebleven. Vrijdag stonden er de hele namiddag lange rijen aan Flanders Expo na de oproep van de Stad om zich spontaan aan te melden voor een spuit. Zaterdag raakten niet alle vrije plaatsen ingevuld.

 1. Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootouders, nu zitten ze hier met hun kleinkinderen”
  Gent

  Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootou­ders, nu zitten ze hier met hun kleinkinde­ren”

  Als onderdeel van de Week van het Gents deelt een professionele jury elk jaar een ‘Geiwene Foersjet’ uit aan de beste versie van een typisch Gents product. Dit jaar was dat de beste ‘Nerowafel’. Uit de vier inzendingen, werd Hotel de Lourdes in Oostakker verkozen tot de winnaar. Omwille van haar ‘prachtige kleur, fantastische locatie en jarenlange traditie’.
 2. Gent

  Uitgebrand schip nog maanden vast in Sifferdok

  Na een felle schrootbrand aan boord eind juni ligt het zwaar gehavende bulkschip Lowlands Mimosa, dat vaart onder de vlag van Panama, nog altijd vast in het Sifferdok in de Gentse haven. Een verzekeringskwestie tussen de betrokken partijen en vervuild bluswater bemoeilijken de berging. “Er zijn niet minder dan acht betrokken partijen in dit dossier – diverse spelers hadden een lading aan boord van het schip – en zijn er dus verschillende verzekeringsmaatschappijen aangesteld.” De zaak kreeg ook een juridisch staartje.