Geen stormloop in Flanders Expo
Volledig scherm
Geen stormloop in Flanders Expo © Cedric Matthys

Stilte na de storm: géén wachtrijen voor vaccins zonder afspraak in Flanders Expo

GentIn het Gents vaccinatiecentrum is de grote drukte zaterdag uitgebleven. Vrijdag stonden er de hele namiddag lange rijen aan Flanders Expo na de oproep van de Stad om zich spontaan aan te melden voor een spuit. Zaterdag raakten niet alle vrije plaatsen ingevuld.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Tot acht maanden cel voor hondenmishandelaars: “Hij gooide puppy van boven zijn hoofd op de grond”
  Gent

  Tot acht maanden cel voor hondenmis­han­de­laars: “Hij gooide puppy van boven zijn hoofd op de grond”

  Twee mannen zijn donderdagochtend in twee afzonderlijke zaken veroordeeld wegens het mishandelen van hun huisdieren. Op camerabeelden was te zien hoe één van hen, een amper 21-jarige man, zijn puppy van boven zijn hoofd op de grond gooide. De andere was zijn jonge hond dan weer enorm hardhandig aan het ‘trainen’. Toen hij hierover werd aangesproken door een voorbijganger, sloeg hij met een blikje bier op zijn hoofd.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.