Mattias De Vuyst (links) dreigt uit de Gentse Open Vld gezet te worden.
Volledig scherm
Mattias De Vuyst (links) dreigt uit de Gentse Open Vld gezet te worden. © RV/Wannes Nimmegeers

Stemmen over hoofddoekenverbod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academische kennis”

GentOpschudding bij de Gentse liberalen. Een stemming rond een hoofddoekverbod voor het schepencollege draaide uit op een klein relletje. Raadslid Mattias De Vuyst weigerde tegen Vlaams Belang in te gaan en zette zijn laptop dan maar uit. “Een dokter die zijn eigen zoon op de operatietafel ziet liggen, zal ook moeite hebben om die te opereren”, zegt hij. 

 1. ‘Vrienden’ van Vicky (34) bellen hulpdiensten niet na overdosis, nu riskeren ze tot vijf jaar cel: “Jullie treffen een verpletterende verantwoordelijkheid”
  PREMIUM

  ‘Vrienden’ van Vicky (34) bellen hulpdien­sten niet na overdosis, nu riskeren ze tot vijf jaar cel: “Jullie treffen een verplette­ren­de verantwoor­de­lijk­heid”

  Wie treft schuld aan de dood van Vicky Colyn (34)? Dat is de moeilijke vraag waarover de Gentse correctionele rechtbank zich moet buigen. Is ze zelf verantwoordelijk voor de overdosis die ze nam? Of pleegden haar ‘vrienden’ schuldig verzuim, toen ze haar probeerden op te lappen onder de douche, maar ‘vergaten’ de hulpdiensten te bellen? “Je moest het niet aan dokter Google gevraagd hebben, maar aan een echte dokter.”
  Gent
 2. UGent wil 22 miljoen euro besparen: ontslagen in aantocht en leerstoel Etienne Vermeersch moet eraan geloven

  UGent wil 22 miljoen euro besparen: ontslagen in aantocht en leerstoel Etienne Vermeersch moet eraan geloven

  De raad van bestuur van de UGent werkt aan een plan om 22,4 miljoen euro te besparen. Dat blijkt uit een document dat nieuwswebsite Apache in handen heeft gekregen. De universiteit licht toe dat in de zogenaamde ‘kerntakennota’ een oefening van 33,6 miljoen euro wordt gemaakt. De definitieve beslissing moet nog vallen, maar de universiteit sluit maandag niet uit dat er de komende jaren ontslagen zullen vallen.
  Gent
 1. Cybercriminaliteit en fietsdiefstallen schieten de hoogte in: criminaliteitscijfers terug op zelfde peil als voor corona
  PREMIUM

  Cybercrimi­na­li­teit en fietsdief­stal­len schieten de hoogte in: criminali­teits­cij­fers terug op zelfde peil als voor corona

  Gent kampt met een plaag van cybercriminaliteit en fietsdiefstallen. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de politie. Daaruit blijkt ook dat de criminaliteit terug op hetzelfde peil zit als voor de coronacrisis. Tijdens die crisis waren de cijfers lager, omdat iedereen thuis zat. Andere cijfers rond fietsen geven aan dat er weer meer mensen op de baan zijn.
  Gent
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.