Aan de ingangspoort van de Bernadettewijk verzamelde dinsdagochtend nog een tiental krakers. De meeste krakers zijn aan het verhuizen.
Volledig scherm
Aan de ingangspoort van de Bernadettewijk verzamelde dinsdagochtend nog een tiental krakers. De meeste krakers zijn aan het verhuizen. © Cedric Matthys

Steeds meer krakers verlaten Bernadettewijk op eigen houtje: “Geweld lost niks op”

GentKomt het nog tot een harde confrontatie tussen krakers en politie in de Bernadettewijk in Sint-Amandsberg? 190 sociale woningen gaan er binnenkort tegen de grond. In principe mag eigenaar WoninGent sinds dinsdag iedereen buitenzetten. Maar voorlopig krijgen de krakers nog even respijt.

  1. Gents hamburgerrestaurant koopt in één keer 2 ton aardappelen van West-Vlaamse boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”
    Gent

    Gents hamburger­res­tau­rant koopt in één keer 2 ton aardappe­len van West-Vlaam­se boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”

    Lekker, maar ook eerlijk eten, daar draait het om in hamburgerrestaurant Tush in de Hoogpoort. Daarom hebben eigenaars Hendrik en Laura in één keer twee ton aardappelen gekocht van een West-Vlaamse bioboer. “Hiermee kunnen we zo’n acht tot negen maanden verder”, klinkt het. “Daarna plaatsen we een nieuwe gigantische bestelling.”