Wim Claeys op een schoolfeest: een hoop kinderen op het podium, en de rest ervoor
Volledig scherm
Wim Claeys op een schoolfeest: een hoop kinderen op het podium, en de rest ervoor © VDS

Steeds meer kinderen fan van Gentse liedjes van Wim Claeys

De Gentse volkszanger Wim Claeys – ook wel eens de opvolger van Walter De Buck genoemd – scoort steeds meer bij kinderen. Zijn Gents kinderkoor De Stemband zal optreden op de Gentse Feesten. Kindjes die ook willen aansluiten zijn nog steeds welkom. Helemaal gratis.

 1. UGent-rector communiceert op Twitter over opschorting practica zonder dat studenten het weten
  Gent

  UGent-rec­tor communi­ceert op Twitter over opschor­ting practica zonder dat studenten het weten

  Gisterenavond liet UGent-rector Rik Van de Walle op Twitter weten dat tussen 2 en 11 november alle practica geschrapt zijn. Dit was echter nog niet gecommuniceerd aan de studenten, aldus een verontwaardigde studente: “Wij als studenten worden volledig in het ongewisse gelaten en moeten via een banale tweet te weten komen dat onze educatie een aantal weken aan de kant geschoven wordt. Geen mail, geen aankondiging op ons leerplatform, niets.” De communicatie aan de studenten ging in de late voormiddag de deur uit.
 2. Gentse zangeres vraagt om live-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwedstrijden kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse zangeres vraagt om li­ve-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwed­strij­den kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”

  Esther Lybeert (42), vroeger de zangeres van Hooverphonic en nu van Antler King, plaatste dinsdagavond een oproep op de Facebookpagina van de openbare omroep, met de vraag om artiesten te laten optreden op televisie. Ze ziet het als een steunmaatregel voor muzikanten en toneelspelers, en een manier voor cultuurliefhebbers om nieuwe concerten en theaterstukken te kunnen bekijken in plaats van heruitzendingen.