De Blauwe Kiosk op de Kouter.
Volledig scherm
De Blauwe Kiosk op de Kouter. © RV / Stad Gent

Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instelprijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemenmarkt”

GentDik een jaar nadat de iconische Blauwe Kiosk van de Kouter is weggehaald, gaat de stad op zoek naar een nieuwe ‘mobiele eetstand’. Dat er al die tijd niks meer stond, was een echt gat in de beleving van de Bloemenmarkt. De stad maakte in februari 2020 bekend dat de standplaatsprijs van de Blauwe Kiosk verdrievoudigd werd. Peter Maximus van de Blauwe Kiosk haakte af, de opvolger kwam nooit opdagen. De stad keert nu terug naar een instelprijs van 6.000 euro.

  1. Niemand wil bubbels en oesters op Kouter kwijt: zelfs PVDA neemt het op voor Blauwe Kiosk nadat stad huurprijs verdrievoudigde

    Niemand wil bubbels en oesters op Kouter kwijt: zelfs PVDA neemt het op voor Blauwe Kiosk nadat stad huurprijs verdrievou­dig­de

    De communistische partij PVDA neemt het in de volgende gemeenteraad op voor de kleine handelaar, en de Gentenaars die graag genieten van bubbels op de Kouter. De stad wil namelijk de standprijs van de populaire Blauwe Kiosk verdrievoudigen, en dat ziet uitbater Peter Maximus niet zitten. “Alweer een stukje authentiek Gent dat zal verdwijnen”, zegt Tom De Meester (PVDA).