Het Citadelpark werd vorige week als stort achtergelaten. De stad wil in de toekomst afval in een bepaalde zone laten liggen om vervuilers met hun gedrag te confronteren. Buurtbewoner Patrick De Wilde, die er vaak met zijn hond gaat wandelen, is het idee niet ongenegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Citadelpark werd vorige week als stort achtergelaten. De stad wil in de toekomst afval in een bepaalde zone laten liggen om vervuilers met hun gedrag te confronteren. Buurtbewoner Patrick De Wilde, die er vaak met zijn hond gaat wandelen, is het idee niet ongenegen. © Twitter (Astrid De Bruycker)/PJDG

Stad wil ‘Citadelpark-stort’ laten liggen om mensen te confronteren met hun gedrag: “Nu het eindelijk veilige omgeving is geworden, zitten we met afvalprobleem”

GentAls het Citadelpark nog eens als een regelrecht stort wordt achtergelaten, zoals vorige week donderdag het geval bleek, dan zal de stad dat niet meer opruimen. Een afgebakende zone zal vol afval blijven liggen, om vervuilers te confronteren met hun gedrag. Buurtbewoners zijn het idee alvast niet ongenegen. “Het is een probleem dat niet langer genegeerd kan worden.” 

 1. Van een kajak- en SUPmarathon tot een motorevent: vijf tips voor een geslaagd weekend in Gent
  PREMIUM

  Van een kajak- en SUPmara­thon tot een motorevent: vijf tips voor een geslaagd weekend in Gent

  We mogen nog eens al onze uurwerken verzetten in de nacht van zaterdag op zondag. Eén uur minder weekend, en dus moeten we profiteren van de uren die ons wel nog resten. Nog geen idee waar naartoe? HLN zocht voor u een variatie aan activiteiten uit, want er valt opnieuw heel wat te beleven in onze stad. Van kermismolen tot en motorevent, er is voor elk wat wils in het weekend van 25 en 26 maart.
  Gent
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.